Şeyh Bedrettin Heykeli’nin Edirne Barosu ve Adliye’nin yanındaki araziye dikilmesinin gündeme gelmesi, sosyal medyada tartışma konusu oldu. Edirne Barosu Başkanı Yıldırım ile CHP İl Başkanı Pekcanlı, sosyal medya aracılığıyla birbirlerine adeta savaş açtı.
Edirne Belediyesi tarafından ‘Ölümünün 597’nci Yılında Şeyh Bedrettin’in Yaşamı ve Felsefesi’ paneli gerçekleştirildi. Günler öncesinden tartışma konusu olan etkinlikle, Şeyh Bedrettin’in heykelinin Edirne barosu ve Adliyesi yanındaki araziye dikilmesinin gündeme gelmesi, tartışmanın fitilini iyice alevlendirdi.
Belediye Başkanı Recep Gürkan, panelde yaptığı konuşmada, “Hemşehrimiz olması nedeniyle ayrı bir gurur kaynağımız olan, aydınlanma ve hukuk felsefesinin belki de tüm dünyada öncülerinden biri olan Şeyh Bedreddin’in heykelini de dikeceğiz. Baro ve adliye yanındaki araziye ‘Şeyh Bedreddin Parkı’ yapacağız, heykelini de oraya dikeceğiz. Bunda kesin kararlıyım” dedi.
Başkan Gürkan’ın bu sözlerinin ardından, “Şeyh Bedrettin dönemin FETÖ’südür” sözleriyle tartışma yaratan Edirne Barosu başkanı Avukat Özgür Yıldırım, sosyal medya üzerinden CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın Şeyh Bedrettin Heykelinin Baro ile Adliye arasında uygun bir alana konulmasının doğru bir tercih olacağı açıklamasına tepki gösterdi. Baro Başkanı Yıldırım, CHP İl Başkanı Pekcanlı’nın kıramayacağı bir rica uğruna bu açıklamayı yaptığını ifade ederek, şunları kaydediyor:
“Edirne Belediye Başkanından yapmayı düşündüğü Şeyh Bedrettin Heykeli’ni ‘Edirne Barosu ile Edirne Adliyesi’nin arasına uygun bir yere koymasını’ tüm risklerine rağmen ‘’kıramayacağınız bir rica uğruna’’ talep etmiş olabilirsiniz. Ama bir gerçeğin farkında değilsiniz. Sizin il başkanı olduğunuz siyasi partinin belediye başkanlığı düzenleyecek olduğu Şeyh Bedrettin’i Anma Panelini maalesef ilk ilan ettiği yerde bile yapmayı gerçekleştiremedi. Panelin yapılacağı yeri değiştirmek zorunda kaldı. İktidar olsa da muktedir olmayı beceremediğini ispatladı. Bu saatten sonra o heykeli oraya dikse ne olur dikmese ne olur. Eğer dikerse işlemin iptali için beni yasal yollara başvurmak zorunda bırakmış olursunuz. İptal talebim kabul olursa oluşan kamu zararını ilgililere rücu ettirmiş olursunuz. ‘’Kıramayacağınız bir rica’’ uğruna yaptığınızı düşündüğüm bu açıklamanız karşısında beni daha fazla ‘‘orantısız zeka’’ kullanmak zorunda bırakmayınız.
‘’Ricacıya’’ selam söyleyiniz” dedi.
Cumhuriyet halk Partisi İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’dan da cevap gecikmiyor. Pekcanlı, sosyal medya üzerinden Baro Başkanına verdiği cevapta şunları kaydediyor:
“Edirne baro başkanımız bence haddini aşan açıklamalarına devam ediyor.
Edirne baro başkanı benimde hem avukatım hem de çocukluk arkadaşımdır.
Uzun süredir kahvesini içemedim ilkbaharda yeni baro binasında kendisini ziyaret edeceğim.
Niye mi ilkbahar? İlkbahar yeni gelecek yaz aylarının habercisi ve müjdeleyicisidir. Baro’daki odasında kahve içtikten sonra baro binasının yanında yapılacak '' “Şeyh Bedrettin'' heykelinin bulunduğu parka çıkıp eski günlerimizi anarız diye.
Bu arada değerli arkadaşım beni iyi tanımış ama kendisi iktidar ve koltuk değneğiyle dolaşmaktan DEVRİMCİLERİN hele devrim liderlerinin kimseden rica veya talimat almayacağını görememiş”.













