Ana SayfaEDİRNEYEREL“İTHAL HAYVANLAR OLMASA HALKIMIZ KURBAN BİLE KESEMEYECEK”

“ithal Hayvanlar Olmasa Halkımız Kurban Bile Kesemeyecek”

-

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Türkiye’de hayvancılık sektörünün yaşadığı krizi ve çözüm yollarını gösteren bir rapor hazırladı. Hayvanlığının tamamen ithalata dayandırıldığı söyleyen Gaytancıoğlu, “hayvan ithalatı olmasa vatandaş bu bayram kurban bile kesemez. AK Parti iktidarının hayvancılığımızı getirdiği nokta burasıdır” dedi.
 

CHP Edirne Milletvekili ve Tarım, Orman Ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, Türkiye’de hayvancılık sektörünün yaşadığı krizi ve çözüm yollarını gösteren bir rapor hazırladı.

Raporda hayvancılık sektörünün özellikle son on yılda çözüm olarak sunulan ithalatla birlikte sürekli daha da derin bir krize sürüklendiği belirtilerek, hükümetin acil olarak üreticiyi destekleyen önlemler alarak ithalata dayalı politikalardan vazgeçmesi istendi.

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu’nun hazırladığı rapora göre; 2010 yılında başlayan canlı hayvan ve kırmızı et ithalatına 2019 sonuna kadar 8.1 milyar Dolar ödendi. Eskiden 1 litre süt satarak 2 kilo yem alınırken, şu anda sadece 1 kilo yem alınabiliyor.

Doç. Dr. Gaytancıoğlu, yaşanan sorunlara çözüm için üreticiyi destekleyen hayvancılık politikasının uygulanması gerektiğini söyledi.

 

 


Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side