Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde Türkiye’nin çeşitli illerinden yüksek miktarda sebze ve meyve alarak paralarını vermeyip, yaklaşık 3 milyon lira dolandırıcılık yapan 8 şüpheli, jandarmanın operasyonuyla gözaltına alındı.
Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan titiz çalışmalar sonucunda Uzunköprü ilçesinde Türkiye’nin çeşitli illerinden sebze ve meyve üreticilerinin güvenlerini kazandıktan sonra yüksek miktarda sebze ve meyve alıp daha sonrasında paralarını vermeyerek yaklaşık (3) milyon lira dolandırıcılık yapan, elde ettikleri paralar ile tefecilik yapan ve cebir, şiddet ve tehdit kullanarak alacaklarını tahsil eden şüphelilerin yakalanması ve suç delillerinin ortaya çıkarılması amacıyla şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi.
Emniyet birimleri ile koordineli olarak 8 şüpheliye yönelik toplam 12 adreste eş zamanlı operasyon yapıldı.
Yapılan operasyon sonucunda 1 adet kuru sıkıdan bozma tabanca, 15 adet 9 mm tabanca fişeği,10 adet boş senet, 6 adet alacak verecek çizelgesi, toplam 3 milyon lira değerinde 5 adet çek ile 8 adet senet, 45 bin lira nakit para ele geçirildi. Uzunköprü ilçesinde 7, Muğla’da 1 olmak üzere toplam 8 şüpheli gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.













