665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi hazırlıklar Edirne’de düzenlenen toplantıda ele alındı. Vali Yunus Sezer başkanlığındaki toplantıda güvenlikten ulaşıma, sağlık hizmetlerinden çevre düzenlemelerine kadar birçok başlık değerlendirildi.
Bu yıl 665’incisi düzenlenecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için hazırlık toplantısı Edirne Valisi Yunus Sezer başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilikte düzenlenen toplantıya Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yüksel Kolcu, İl Emniyet Müdürü Muhittin Ayhan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Sağlık Müdürü Mustafa İshak Yıldırım, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne Telekom Müdürü Serdar Murat Gün ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
Toplantıda, 3-5 Temmuz tarihlerinde Sarayiçi Er Meydanı’nda gerçekleştirilecek organizasyon kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Güreşlerin sorunsuz ve güvenli şekilde yapılabilmesi için ulaşım, otopark, güvenlik, sağlık hizmetleri, iletişim altyapısı, konaklama ve çevre düzenlemeleriyle ilgili tedbirler görüşüldü.
Vali Yunus Sezer, Kırkpınar’ın yalnızca Edirne’nin değil, Türkiye’nin en önemli kültürel miraslarından biri olduğunu belirterek, organizasyonun başarılı geçmesi için tüm kurumların koordinasyon içinde çalışmasının önemine dikkat çekti.














