İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Deveci Han Kültür Merkezi Atölyesinde Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatlarından Edirne kari ve Çini işlemeci – Çinici kursları açılacak.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü kaybolmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarını yaşatmak amacıyla “2018 Yılı Yaygın Kültürel Eğitim Planı” çerçevesinde Deveci Han kültür Merkezi Atölyesinde Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatlarından Edirne kari ve Çini işlemeci – Çinici kursları açacak.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada; Kültür ve turizm bakanlığı araştırma ve eğitim genel müdürlüğünce kaybolmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarımızı yaşatmak, tahribini ve yok olmasını önlemek, kültür ve sanat sevgisinin yayılmasını temin etmek, bu sanatların aslına uygun öğretilip eğitilmiş elemanlar ve ustalar yetiştirerek gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla “2018 yılı yaygın kültürel eğitim planı” çerçevesinde müdürlüğümüz bünyesinde Deveci Han kültür Merkezi Atölyesinde Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatlarımızdan Edirne kari ve Çini işlemeci – Çinici kursları açılacağını bildirdi.
Kurslarda başarılı olan kursiyerlere Kurs Bitirme Belgesi verileceği belirtilen açıklamada, Geleneksel El Sanatları Kurslarına kayıt başvurularının 01 Şubat 2018 tarihine kadar devam edeceği kaydedildi. Ücretsiz olarak yapılacak kurslara katılmak isteyenler 1 adet nüfus cüzdan sureti, 2 adet fotoğraf ve katılmak istedikleri kursu belirten dilekçeleri ile birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Deveci Han Kültür Merkezi’ne şahsen başvuru yapabilecekler.















