20 Nisan 2024
11 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEEKONOMİEDİRNE-BURGAS TURİZM PROJESİ

EDİRNE-BURGAS TURİZM PROJESİ

-

Bulgaristan Türkiye Sınır ötesi İşbirliği programı kapsamında yapılan ‘Sürdürülebilir Turizmin Tanıtımının Desteklenmesi Projesi’ Koordinatörü Neslihan Çakır, projenin kültürel mirasın tanıtımına katkı sağladığını söyledi.
 

Avrupa Birliği Bakanlığı’nın ulusal otorite görevini yürüttüğü Bulgaristan Türkiye Sınır ötesi İşbirliği programının birinci teklif çağrısı kapsamında yürüttüğü sürdürülebilir turizmin tanıtımının desteklenmesi isimli proje, geçtiğimiz yıl Mart ayında başlayıp 20 Haziran 2018 tarihinde sona erecek. Projenin amacı ortak destinasyonlar geliştirerek sınır ötesi turizm potansiyelini arttırmak.

Proje koordinatörü Neslihan Çakır, televizyonumuza yaptığı açıklamada Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği olarak Bulgaristan Kladara Vakfı ile ortaklaşa yürüttükleri projenin sonuna yaklaştıklarını belirterek, bu kapsamda yapılan çalışmaların kültürel mirasa önemli katkı yaptığını ifade etti. Proje ile tarihi yerlerin tanıtımına yönelik fotoğraf sergileri düzenlediklerini belirten Çakır, 9-10 Haziran tarihlerinde Burgas’da turizm fuarı düzenleneceği, proje kapsamında yapılan çalışmaların da bu fuarda sunulacağını söyledi.

 

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side